Na een langdurige waterinfiltratie via de oude koepel, moest het volledige dak er af en helemaal vervangen worden omdat de houten balken rot waren. Ook de muren kregen hun deel van de wateroverlast te verwerken.
Na droging werden de muren hersteld. Gelukkig was de oude muurbepleistering zeer goed van kwaliteit zodat het volstond het om enkel de slechtste en meest verweerde stukken te verwijderen. De rest kon gerecupereerd worden. We vulden die uitgekapte stukken terug op tot niveau van de rest van de muur. Mits een voorbehandeling werd een nieuwe afwerklaag van 1 mm op alle muren aangebracht, en dit over de volledige oppervlakte. Dit kon zo secuur gebeuren dat achteraf alles terug geschilderd kon worden.
Op de nieuwe dakconstructie plaatsten we gyproc en werkten die aan aan de nieuwe lichtkoepel (lichtstraatje). Omdat er in de kamer nog een stuk oud plafond hing dat niet beschadigd was, werd het nieuwe gyprocplafond tot juist op dezelfde hoogte gebracht. Daar 2 verschillende soorten plafonds naast elkaar aanleiding zouden kunnen geven tot scheurvorming, werden ze aan elkaar gezet met een zichtvoeg. Deze zichtvoeg werd bij de schilderwerken afgekit met acrylkit. Dit spaarde een hoop werk, kosten en vuil in het huis. Dit was voor de eigenaar belangrijker dan een minuscuul zichtvoegje op het plafond. Na de schilderwerken zag je die voeg toch nog amper.
Beste,
Graag had ik een offerte aangevraagd voor het herstellen van onze gyproc plafond.
komt u hiervoor ter plaatse of stuur ik best een paar fotos door?
mvg Jelle
Geen probleem om u een offerte te maken voor het herstellen van uw gyprocplafond met schade. Hiervoor kom ik graag ter plaatse om samen de toestand te bekijken. Voor een afspraak, graag een bericht via het contactformulieer van de website of uw mail rechtstreeks op info@albarius.be