Zowel de bepleistering, de gipskartonwerken als de moulurewerken waren redelijk gecompliceerd in de renovatie van deze bel-étagewoning. Voor de bepleistering moesten grote diktes gerealiseerd worden (tot ongeveer 4 cm) om alles perfect recht te krijgen, na afwerking werden immers keukenkasten op maat rechtstreeks aan de muren bevestigd.

Er was ook een zeer heterogene ondergrond: oud metselwerk, nieuw metselwerk, poutrel en houten balken liepen door elkaar, in combinatie met weinig steunpunten, wat veel druk en spanning gaf en er veel wapeningen gestoken moesten worden om scheurvorming te vermijden. In dikker opgebouwde pleisterlagen heb je dan ook nog het risico op spontane scheurvorming tijdens het droogproces door de spanningen die dit geeft in de pleisterlaag.

Het verlaagd gipskartonplafond dat in de keuken-eetkamer-veranda in 1 stuk doorliep moest achteraan uitkomen juist aan de bovenkant van de ramen en elders doorlopen juist onder poutrels. Hier en daar werd ook bepleistering en gipskarton in 1 vlak aan elkaar gezet en gebeurde dit ook scheurvrij.

Tot slot werd op de kopse kant van de gipskartonwerken een stuk moulure ter plaatse hertrokken en aangewerkt aan de bestaande toestand.

Woonruimte van een bel-étagewoning die klaar staat om te pleisteren, gyproc te plaatsen en een moulure te trekken.

Bepleistering, gipskarton en mouluren geplaatst in de renovatie van een bel-etagewoning.