Q&A: vraag: Wat is de juiste volgorde in het bouwproces? Eerst plakken en dan chape, of eerst chape en dan plakken, of is het eender? antwoord:

Q&A: vraag: Bij het verwijderen van behangpapier van onze gyprocwanden is het karton in laagjes mee losgekomen. Hoe kan je dat herstellen? antwoord:

Q&A: vraag: Welk is het beste schuurpapier om gyproc te schuren? Welke korrel? Of toch schuurgaas? antwoord:

Q&A: vraag: Ik heb een heel dun oud muurtje met slechte voegen en moet daar electriciteit en een telefoondraad in leggen. Nu durf ik daar niet goed in kappen of slijpen omdat ik er los door ga kloppen vrees ik. Kan ik de draden voor dat korte stukje uit die preflex halen en zo op de muur leggen dat ze in de dikte van de bepleistering komen, of gaat de pleister die draden aanvreten na verloop van tijd? antwoord:

Q&A: vraag: Hoe maak ik die aansluiting tussen m'n gyprocplafond en de gepleisterde muren? Met voegband of met siliconen? Ik lees en hoor hier vanalles over, maar hoe moet het nu echt? antwoord:

Q&A: vraag: Bij het afkappen van de oude bepleistering is de onderkant van de moulure ook beschadigd. Kan je dat voorkomen? Of kan je dit dan toch nog herstellen en hoeveel kost dat dan? antwoord:

Q&A: vraag: Bij het afbreken van een hoekschouw is ook de moulure mee verwijderd. Waar kan je zoiets kopen? Het is een grote oude moulure in gips. Ik heb al eens rondgekeken in enkele DHZ-winkels, maar daar hebben ze alleen zo van die kleine isomo-mouluurtjes. Zijn er gespecialiseerde winkels daarvoor? Zo ja, welke en waar? antwoord:

Q&A: vraag: Kan albarius enkel de materialen leveren als ik bepaalde werken zelf wil uitvoeren? antwoord: