Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: Gyproc schilderklaar afwerken.

Gyproc schilderklaar afwerken. 08 aug 2015 20:42 #1

Werken jullie de gyproc volledig schilderklaar af? Of moet ik daarna nog met een schuurmachientje of schuurpapier aan de slag?

Gyproc schilderklaar afwerken. 08 aug 2015 21:13 #2

Albarius werkt de gyprocwerken altijd schilderklaar af. Omdat "schilderklaar" niet voor iedereen even duidelijk hetzelfde wil zeggen, zijn daar binnen de sector van de gyprocplaatsers duidelijke afspraken over gemaakt (Op Europees niveau via de vakorganisaties). Er zijn 4 soorten "schilderklaar".

  1. Geen kwaliteitseisen: er komen tegels over of een andere zeer zware afwerking. Enkel de schuine kanten worden dichtgesmeerd, de schroefgaten niet en krassen en putjes in de plaat maakt niet uit.
  2. Normale kwaliteitseisen: zo kent iedereen de afwering van gyproc. Witte strepen en punten over heel het oppervlak. Minuscule oneffenheden en spaanstrepen zijn nog toegelaten, maar geen bramen of klodders. Dient voor afwerking met dikke matte verven of heel zwaar behangpapier.
  3. Hogere kwaliteitseisen. Afwerking zoals in punt 2, maar dan extra over heel de oppervlakte een "schraaplaag" erover gezet, een film. Finisher erover zetten en er dan alles terug afhalen, zodat alle poriën van de plaat mee opgevuld zijn. Er mogen geen oneffenheden meer in zitten en eventuele spaanstrepen moeten veel minder zijn dan in punt 2, Eventueel moet er -plaatselijk- geschuurd worden door de plaatser. Dient voor afwerking met satijnverven en fijn behangpapier.
  4. Hoogste kwaliteitseisen. Afwerking zoals in punt 2, maar dan met een afwerklaag van ongeveer een millimeter over heel het plaatoppervlak. Er mag geen foutje of geen spaanstreep meer inzitten. Er moet geschuurd worden door de plaatser. (Hou er rekening mee dat schaduwvrije oppervlakken, met betrekking tot bvb strijklicht, niet gerealiseerd kunnen worden). Dient voor afwerking met lakverf of glanzend behangpapier.

De graad van afwerking staat mee op je offerte, dan weet je perfect op voorhand wat je gaat krijgen van afwerking. Als het voor jou niet echt uitmaakt, leveren we standaard altijd categorie 2. Soms kiezen mensen voor een iets hogere graad van afwerking omdat ze dan zelf minder werk hebben voor ze kunnen beginnen schilderen.

Een uitgebreider artikel hierover vind je terug op onze blog.
Heb je nog vragen, stel ze gerust hier.