Een rond gebogen gyproc wand omlijnde de centraal gelegen keuken in de woning.In deze mooie woning in de Antwerpse periferie werd een nieuwe keuken geplaatst. Er werd gekozen voor een ronde vorm die veel overzicht gaf en langs beide kanten toegankelijk moest zijn. Het verlaagde plafond - nodig om de poutrel weg te werken - volgde de ronding en accentueerde het geheel.

Om voor zichzelf een idee te krijgen, had de bouwheer op voorhand de kasten rond gezet en met een kartonstrook ongeveer afgelijnd.

Voor de feitelijke opbouw werd gewerkt met het gyproc vertebra systeem gecombineerd met metalstud en daarover gyprocplaten van 6 mm dik. Om voldoende stabiliteit te verkrijgen in die ronde vormen werd langs de buitenkant een dubbele plaat gezet. Langs de binnenkant kwamen de kasten er voor en volstond een enkele plaat. Voor het horizontale plafond werden de gewone aba platen van 12,5 mm gebruikt.