Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: Prijzen pleisterwerk?

Prijzen pleisterwerk? 20 juni 2015 21:11 #1

Hoeveel vraag jij per vierkante meter?

Prijzen pleisterwerk? 21 juni 2015 09:26 #2

Goeie vraag, maar ook een moeilijke vraag waarop ik geen eenduidig antwoord heb. De vierkante meterprijzen zijn samengestelde prijzen waar verschillende elementen hun rol spelen.

  • Zijn het nieuwe (rechte & snelbouwstenen) muren of oude (scheef & handvormsteentjes) muren. Op deze laatste gaat veel meer gips, waardoor zowel meer gips als werkuren nodig zijn om ze mooi recht en glad te krijgen. Die oude muren hebben gewoonlijk ook een extra voorbehandeling nodig omdat ze te stoffig en poreus zijn ofwel heel slechte uitzandende voegen.
  • Waar moeten de werken uitgevoerd worden? Hier om de hoek of 25 km verderop?
  • Zijn er nog andere voorbereidende werken nodig zoals bvb voor plaatselijke zout/salpeteruitbloeiingen of roetaanslag of andere vervuilingen?
  • Welke graad van afwerking wil je? Er bestaan 2 soorten: De standaardafwerking, of extra verzorgd? Dat laatste is arbeidsintensiever en dus kan de stukadoor minder vierkante meters per dag verzorgen.
  • Waar liggen de vierkante meters? In de voorplaats op het gelijkvloers, of in een achterbouw op de vierde verdieping? Bij een volledige renovatie of verbouwing is het alles door elkaar, maar in sommige projecten is het heel specifiek.
  • Prijs volgens welke opmeting? Er bestaan verschillende meetmethodes: de volle opmeting waarbij ramen en deuren worden doorgemeten en dus een veel lagere m²-prijs, ofwel de netto opmeting waar alles minutieus word afgetrokken en dus een hogere m²-prijs. Er bestaan ook een aantal variaties op deze twee.
  • Soms is de m²-prijs zuiver met daarnaast de aparte prijzen voor hoekprofielen, wapeningsnetten, voorbehandelingen. Soms is de m²-prijs all-in.
  • Welke gips wil je dat er gebruikt wordt?
Al deze elementen maken deel uit van de prijsberekening van Albarius en per werf wordt alles bekeken in functie van de noden en de wensen van de klant. Elke prijsberekening is opnieuw maatwerk. Om zomaar een prijs te geven of zo prijzen te vergelijken is heel moeilijk, zonder het geheel of de context mee te beschouwen.
Daarom wordt nooit zo een prijs gegeven, maar slechts na studie binnen een offerte voor een specifiek werk.