Zowel de bepleistering, de gipskartonwerken als de moulurewerken waren redelijk gecompliceerd in de renovatie van deze bel-étagewoning. Voor de bepleistering moesten grote diktes gerealiseerd worden (tot ongeveer 4 cm) om alles perfect recht te krijgen, na afwerking werden immers keukenkasten op maat rechtstreeks aan de muren bevestigd.

Er was ook een zeer heterogene ondergrond: oud metselwerk, nieuw metselwerk, poutrel en houten balken liepen door elkaar, in combinatie met weinig steunpunten, wat veel druk en spanning gaf en er veel wapeningen gestoken moesten worden om scheurvorming te vermijden.

Het verlaagd gipskartonplafond dat in de keuken-eetkamer-veranda in 1 stuk doorliep moest achteraan uitkomen juist aan de bovenkant van de ramen en elders doorlopen juist onder poutrels. Hier en daar werd ook bepleistering en gipskarton in 1 vlak aan elkaar gezet en gebeurde dit ook scheurvrij.

Tot slot werd op de kopse kant van de gipskartonwerken een stuk moulure ter plaatse hertrokken.