Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: gyproc voorbehandelen voor het schilderen

gyproc voorbehandelen voor het schilderen 24 feb 2017 17:27 #1

beste moet men eerst gyproc behandelen voor het te kunnen schilderen dank rudy .

gyproc behandelen voor het schilderen 24 feb 2017 19:17 #2

hallo Rudy,

vooraleer gyproc te schilderen kan je inderdaad best je gyproc voorbehandelen. Immers, het karton en het voegmiddel hebben een andere zuigkracht en nemen de verf anders op. Als je niet zou voorbehandelen, gaat de verf op het karton dieper intrekken en sneller drogen, en de verf op de voegprodukten (jointfiller en jointfinisher) langer nat blijven. Na volledige droging van de verf blijf je dit zien.
Hiervoor weet ik dat er verschillende oplossingen mogelijk zijn, doch dit is eerder schildergerelateerd. Daardoor ben ik ook niet de best geplaatste om je hierover volledig te informeren. Hoor even in de winkel waar je je verf gaat halen welke oplossingen zijhiervoor in assortiment hebben. Zeg wel duidelijk dat het gaat om een voorbehandeling voor nieuwe gyproc voor het schilderen. Geen gewone primer of grondverf.
Tip: als je zou willen behangen over je gyproc, dien je ook een dergelijke voorbehandeling te doen. Anders krijg je je behangpapier er nooit meer af. Dan zuigt het zich vast in het karton, krijg je er zelfs niet meer af met afstomen

mvg,
albarius